Als online marketeer wil je altijd de beste resultaten krijgen voor de projecten waar je mee bezig bent.

Maar met welke tools kan je nou bovenaan de populairste zoekmachines komen?

Wij hebben een lijst opgestelt met de meest gebruikte tools om er voor te zorgen dat je de beste resultaten boekt en bovenaan de zoekmachines komt.

1. Ahrefs: SEO Keyword Tool

Ahrefs is een van de meest gebruikte en aanbevolen SEO Tools op het internet, het is na Google de grootste website crawler.

Veel bedrijven maken gebruik van deze tool om te kijken wat voor backlinks te concurrent gebruikt, zodat je een goed startpunt hebt.

Ook is het goed om links te vinden die niet meer werken op je site, je best scorende pagina te zien en je kan zien welke keywords het beste passen bij je niche.

2. Google Search Console: Top SEO Tool

Deze tool kan iedereen met een website gebruiken, het enige wat je hoeft te doen is een link van Google toevoegen en je bent klaar om te zien hoe je website er voor staat.

Met Google Search Console kan je bepalen wat er word geïndexeerd in de Google zoekmachine, ook kan je zien hoe gebruikers reageren op je website.

Deze tool is vooral handig voor nieuwe websites omdat je aan de beginfase een goed inzicht krijgt wat er beter kan en je ziet hoelang de gebruiker op een bepaalde pagina actief is.

3. SEMRush

SEMRush is een must have voor online marketeers, SEMRUSH helpt met het zien van je online aanwezigheid en helpt met de ranking van je website.

Je kan makkelijk zien hoe de concurrent er voor staat en dit kan je vergelijken met je eigen website.

SEMRush geeft ook aan wat er beter kan aan de website, zo kun je makkelijk je conversies verhogen.

4. KWFinder: SEO Keyword Tool

Met KWFinder kun je keywords analyseren, zo helpt het om weinig gebruikte keywords te vinden en vergelijken.

Mocht je geen of weinig ervaring hebben in keywords is dat geen probleem, KWFinder kan helpen met keywords vinden die passen bij je website en de content zodat je hoger in de zoekmachines komt.

Met de uitgebreide keyword zoek functionaliteiten blijf je altijd een stapje voor je concurrentie.

5. Moz Pro: SEO Software

Moz Pro word gebruikt door de meeste online marketeers, het is altijd actueel en gaat mee met de nieuwete veranderingen.

Vaak word het gebruikt als allround seo tool, het kan je website analyseren en gedetailleerde gegevens terug sturen over je website.

Denk dan bijvoorbeeld aan: keywords, site crawl, website performance en verbeteringen.